Luigi Világa

Fedezd fel Luigi Világát, ahol a legizgalmasabb érdekességek várnak rád!

15 furcsa világszabály, amikről még Te sem hallottál!

Sosem tudhatod, mire bukkanhatsz a világ különböző pontjain. A szabályok és törvények néha annyira furcsák, hogy elgondolkodsz, vajon mi inspirálhatta őket. Összegyűjtöttem 15 olyan szabályt, amitől biztosan leesik az állad!

bor.jpg

1. Ne énekelj a zuhany alatt – Pennsylvaniában Pennsylvania egyik városában szigorúan tilos a zuhany alatt énekelni. Ki gondolta volna, hogy a fürdőszobai karaoke ilyen veszélyes lehet?

2. Tilalom a gumimacikra – Németország Ha Németországban jársz, tudnod kell, hogy ha valaki gumimacikat dobál körülötted, komoly büntetésre számíthat. Igen, ez valódi!

3. Csirke átugratása tilos – Grúziában Ha Grúziában jársz (nem az amerikai állam, hanem az ország), tilos a csirkéket átugrani. Biztosan valaki egyszer megpróbálta, és nem sült el jól…

4. Tevét tilos a kádban fürdetni – Arizona Arizonában tilos a tevét a fürdőkádba engedni. De ha mégis lenne egy tevéje valakinek, jó tudni!

5. Csókolózás szigorúan – Iowa Iowában pontosan meghatározták, hogy a csók nem tarthat tovább öt percnél. Ha betartod a szabályt, megúszhatod a románcot börtön nélkül.

6. Tilalom a pénzérmés fizetésre – Kanada Kanadában nem fizethetsz több mint 25 centet aprópénzzel. A kávézóban ezért nem érdemes megszórni a pultost rengeteg érmével!

7. Malacokkal tilos verekedni – Alabama Alabamában tilos verekedni egy disznóval. Valószínűleg ez egy régi hagyományra vezethető vissza, de manapság is érvényben van.

8. Papucshordás tilalma – Capri, Olaszország Capri szigetén tilos a zajos papucsok viselése. Valószínűleg az ott lakók csendesebben szeretik hallgatni a hullámok zaját, mint a papucsokat.

9. Egy pohár bort mindenkinek – Franciaország Bár Franciaország híres a borkultúrájáról, egyes helyeken annyira komolyan veszik, hogy tilos étkezés közben vizet fogyasztani. Egy pohár bor a minimum!

10. Mennydörgést hirdetni tilos – Fiji A fijiek hagyományosan hisznek abban, hogy a természeti erők különleges erőkkel bírnak. Éppen ezért tilos a villámot és a mennydörgést valakinek a halálának jelképeként bejelenteni.

11. Járműben lakókocsizás tilos – Svájc Svájcban nem alhatsz a kocsidban, ha nincs hivatalos engedélyed. Szóval a spontaneitást otthon kell hagyni.

12. Hattyút csak a királyné eheti – Anglia Az angol királyi családé minden hattyú az országban. Csak a királyné ehet belőlük – bár nem biztos, hogy gyakran kerül a menüre.

13. Szuperhős jelmezben közlekedni tilos – Ausztrália Ha Ausztráliában szuperhősnek öltözöl, jó eséllyel bajba kerülhetsz, ugyanis tilos jelmezben flangálni a közterületeken.

14. Zokni tilalma szandállal – Róma Rómában, az örök városban a divat annyira fontos, hogy még a szandál-zokni kombinációt is büntetik. Divatbűn, amit nem tolerálnak!

15. Járdán biciklizés tilos – Tokió Japán fővárosában a bicikliseket szigorúan szabályozzák, és tilos a járdán közlekedniük. Ezt komolyan veszik, így inkább maradj az úton!

A bejegyzés trackback címe:

https://luigivilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr5018489047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Luigi Világa

Blogomban felfedezheted a világ elfeledett civilizációit, megismerheted a legkülönlegesebb természeti jelenségeket, és bepillantást nyerhetsz a tudomány rejtélyeibe. Ha érdekelnek a furcsa szokások, titokzatos helyek vagy a legújabb technológiai áttörések, akkor itt a helyed! Cikkeim célja, hogy szórakoztató, mégis informatív módon mutassam be a világ legérdekesebb történeteit. Csatlakozz hozzám, és induljunk együtt egy felejthetetlen kalandra!

Friss topikok

Archívum

süti beállítások módosítása